Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi indir

  • Ev
  • // Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi indir

Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi indir

Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi ücretsiz indir

Terörle Mücadele Mevzuatı Günümüzde terörizm, tüm dünyayı derinden sarsan küresel bir tehdit haline gelmiştir. Dolayısıyla terörle mücadele konusu, sıklıkla dünya gündeminin üst sıralarında yer almaktadır. Terörizmin tüm dünyada yaygın ve sınıraşan bir olgu olduğu gözönüne alındığında, dünyada bir ülkenin tek başına yapacağı mücadele ile terörizmin üstesinden gelmesi olanaklı görülmemektedir. Bu durum terörle mücadelede küresel boyutun öne çıkmasına ve özelikle uluslararası işbirliğine duyulan ihtiyacın daha güçlü bir şekilde dünya kamuoyu tarafından paylaşılmasına neden olmuştur. Bu anlayıştan hareketle öteden beri, terörizmin önlenmesi, gerçekleştirildiğinde de tüm failerinin etkin yaptırımlarla karşılanması amacıyla uluslararası toplum tarafından önemli metinler ortaya konulmuş ve bu metinler başta Birleşmiş Miletler olmak üzere Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği nezdinde önemli uluslararası anlaşmalar haline gelmişlerdir. İşte Türkiye de, bu uluslararası metinlerin neredeyse tamamına taraf olmuş ve bu alanda -insan haklarına dayalı terörle mücadele- adlı uluslararası kamu düzeninin oluşmasına katkıda bulunma iradesini ve kararlılığını ortaya koymuştur. Türk hukuku bakımından, terörle mücadele alanında hukukî dayanak olarak yalnızca ulusal mevzuatın gözönüne alınması, Anayasamızın 90. madesi nazara alındığında yeterli olmayacaktır. Bu bağlamda kitabımızda, iç hukukumuzda konuyu düzenleyen ulusal mevzuatın yanı sıra, bu alandaki beli başlı uluslararası sözleşmeleri derli toplu ihtiva eden, kulanımı ve erişimi kolay bir çalışmanın bulunmayışı gözönüne alınarak, Türkiye’nin taraf olduğu ilgili uluslararası sözleşmelere de yer verilmiş ve alanında uygulamaya katkı sağlanması amaçlanmıştır. Bu açıklamalar ışığında bu mütevazı çalışmanın, terörle mücadele çalışmalarına katkı sağlaması ve sonraki bilimsel çalışmalara ışık tutması en büyük dileğimiz olacaktır.

Yazar :

Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi torrenti indir

  • Yazar:
  • Yayımcı:
  • Yayın tarihi:
  • kapak:
  • Dil:
  • ISBN-10:
  • ISBN-13:
  • boyutlar: Normal Boy
  • Ağırlık:
  • Ciltli:
  • Dizi:
  • sınıf:
  • Yaş:
  • Yazar:
  • Fiyat: 38,00 TL

Kitap eleştirileri

Terörle Mücadele Mevzuatı

irainchen

This is a very thorough and very opinionated history of how the Washington DC area built its metro system. It's mostly about the political work that got the Metro built: crafting legislation in Congress, cobbling together federal and local funding, and getting DC, Maryland, and Virginia to compromise. The book talks about the incredible number of obstacles as well as the personalities and motivations of the people who overcame the obstacles. There's some discussion of engineering and architectural decisions too, but it's definitely not the focus. As a native of the DC area who never read much local history, I loved learning more about what made our trains run. But as an advocate of transit and density, I didn't find very much that translates directly to other places. A large part of Metro's success depends on special treatment as the transit system of the nation's capital. Being able to draw on federal funds solved a lot of financial problems, although it certainly created a lot of new problems too. My main discomfort with the book is the way it defends the amount of time it took to build the Green Line to some of DC's poorer neighborhoods and the way it glosses over the impact of gentrification. The author does address these issues though, and talks at length about NIMBYism and the effects of community meetings. He describes some rounds of approval that were meant to include diverse voices but ended up delaying the project by so many years that the interest costs were substantial.

2022-08-31 08:35

yuanyuan910

Şu anda yazmayı dilediğim 2 kitap var, bunlardan biri. Acının, aşkın, bağlılığın, sebatın ve umudun güzel, basit bir hikayesi. Bu, 1 numara değilse, Hemingway'in en iyilerinden biridir. Bu kitabı herkes okuyabilir ve keyfini çıkarabilir. Kısa, basit ama tatlı.

2019-12-14 15:51

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Terörle Mücadele Mevzuatı okumak itibaren EasyFiles

4.9 mb. indir kitap

Terörle Mücadele Mevzuatı indir itibaren OpenShare

4.6 mb. indir ücretsiz

Terörle Mücadele Mevzuatı indir itibaren WeUpload

4.3 mb. okumak kitap

Terörle Mücadele Mevzuatı indir itibaren LiquidFile

5.2 mb. indir

Terörle Mücadele Mevzuatı Adalet Yayınevi torrenti indir

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Terörle Mücadele Mevzuatı okumak içinde djvu

5.7 mb. indir DjVu

Terörle Mücadele Mevzuatı indir içinde pdf

3.9 mb. indir pdf

Terörle Mücadele Mevzuatı indir içinde odf

5.7 mb. indir ODF

Terörle Mücadele Mevzuatı indir içinde epub

5.4 mb. indir ePub

İlgili kitaplar