Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence indir

  • Ev
  • // Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence indir

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence indir

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence ücretsiz indir

Modern ortadoğu'yu kuranlar "Birinci ve İkinci Dünya Savaşları arasında Ortadoğu'daki Osmanlı kurumlarını ele alan muhteşem bir yeni tarih çalışması. İki savaş arası dönemin umutları ve hayal kırıklıkları Arap dünyasını bugüne dek şekillendirdi. Michael Provence'in merak uyandırıcı biçimde kaleme aldığı Son Osmanlı Kuşağı bugünün okurları için bu dönemi tekrar canlandırıyor." Eugene Rogan, St. Antony College, Oxford Üniversitesi Michael Provence Son Osmanlı Kuşağı'nda Ortadoğu'nun 20. yüzyıl tarihini 100 yıl boyunca çeşitli milletlerin doğuşu veya birtakım fikirlerin yükselişi bağlamında yorumlayan basmakalıp görüşleri bir kenara koyuyor ve iki Dünya Savaşı arasında Ortadoğu'da yaşananları Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemindeki eğitim faaliyetlerinin neticesi olarak ortaya çıkan bir kuşak çerçevesinde ele alıyor. Birinci Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında sömürgeci ve mandater İngiliz ve Fransız devletlerinin Ortadoğu'ya dayattığı yönetime kıyasla kendilerine daha adil bir yaşam sunan Osmanlı sistemini kaybetmenin sıkıntısını çeken, bu sistemi tekrar tesis edebilmek için çaba gösteren askerlerin, siyasetçilerin ve entelektüellerin mücadelesini canlı bir şekilde aktarıyor. Michael Provence bu hikayeyi anlatırken Osmanlı hakimiyetinin son dönemi ile sömürge dönemi arasında, kargaşa ve bilinmezliklere gark olmuş bu topraklardaki mülki ve askeri devamlılığa vurgu yaparak milli kimliklerin ve Arap milliyetçiliğinin nasıl bir gelişim süreci içerisinde oluştuğunu ortaya koyuyor ve bugün için Ortadoğu'yla özdeşleşmiş anlaşmazlık tohumlarının nasıl atıldığını gösteriyor. Bütün bir coğrafyada Osmanlı eski subay ve idarecilerinin liderliğinde manda güçlerine karşı halk destekli yürütülen mücadelenin panoramasını çiziyor. Son Osmanlı Kuşağı, modern Ortadoğu tarihini şekillendiren, Osmanlı okullarında eğitim almış son neslin ömürleri boyunca süren mücadelelerini canlı şekilde anlatan bir kitap. Daha az göster

Yazar :

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence torrenti indir

  • Yazar:
  • Yayımcı: Kronik Kitap; 1. basım
  • Yayın tarihi:
  • kapak:
  • Dil: Türkçe
  • ISBN-10:
  • ISBN-13:
  • boyutlar: 13.5 x 21 cm
  • Ağırlık:
  • Ciltli:448 sayfa
  • Dizi:
  • sınıf:
  • Yaş:
  • Yazar:
  • Fiyat:

Kitap eleştirileri

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir)

pedrohenriquecsilva

An okay travelogue, if taken as such, but I wasn't really buying Winchester's journey through Chinese history angle. Interesting meditations on the Three Gorges dam, Shanghai circa 1996 (an eternity ago in Shanghai history), and the Opium and Tea trades, but the content is choppy. His tone seems derogatory, and although he vows at one point not to "make judgements about China lightly," he puts down everything from the Chinese demeanor to Sichuan fire peppers (which he claims smell too "soapy.") Modern China is a difficult place to take, agreed, but, I sensed a closed mind, not what I would expect from an otherwise great writer.

2023-07-27 05:27

eternalheart

This picture book/memoir by Tim Tingle provides a great springboard for talking about attitudes toward Native Americans. Told as a memoir, Tingle tells a story about his grandmother that all children will be able to relate to. Themes of bullying and what it means to really 'see" people.

2022-11-14 18:32

evanjacobs

An ambitious miniseries that follows David Kohl, a phonomancer who works magic with music. Britpop, to be specific. And Brittania, his patron goddess, is in trouble. Kieron Gillen uses this conceit to examine the way he (and, by extension, us) view music as part of our psyche and our lives. By zoning in on Britpop, Gillen makes it more personal for him, but it's a little hard to follow if you don't know the references. Lots of essays and glossaries fill in the gaps on which British guitar band from the mid-90s in under discussion nicely, sometimes in danger of taking over from the story itself. Jamie McKelvie's art is clean and riveting. I loved Britpop, so I had an easier in to this story, but I recommend it for its Big Ideas and the moments when it really does click. Like Britpop, sometimes it gets swallowed by its own sense of importance, but also like Britpop, when it works, it finds something sublime. Favorite line from Kohl: "I. Fucking. Hate. Fucking. Kula. Fucking. Shaker!"

2022-11-14 17:58

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) okumak itibaren EasyFiles

5.4 mb. indir kitap

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir itibaren OpenShare

4.5 mb. indir ücretsiz

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir itibaren WeUpload

5.8 mb. okumak kitap

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir itibaren LiquidFile

4.7 mb. indir

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) Michael Provence torrenti indir

Kitap başlığı

Boyut

bağlantı

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) okumak içinde djvu

5.1 mb. indir DjVu

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir içinde pdf

5.6 mb. indir pdf

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir içinde odf

3.9 mb. indir ODF

Son Osmanlı Kuşağı ve Modern Ortadoğu’nun Oluşumu (Kapak Değişebilir) indir içinde epub

3.3 mb. indir ePub

İlgili kitaplar