Anh Pham Pham itibaren Grünfeld, Paraguay
İnanılmaz bir adam. Onu her zaman sevdim, annem başarılarını tüm hayatı boyunca izledi ve onlar tarafından tamamen motive oldu. Mütevazi bir adam, ama çok okuryazar ve zeki. Onur kelimesinin webster'in sözlüğünde yanında resmine sahip olması gerektiğine inanıyorum.
Bu, günlük yaşamın tüm yönlerini kontrol eden Devlet hakkında soykırım sonrası bir roman. İnsan Ruhu'na ibadet etmeye ve dünyanın harap olmuş bölgelerini yeniden doldurmaya dayanır.Herkes Devletin başarısına adamıştır; neredeyse herkes. John Waterville, olası kolonileşme hakkında bilgi edinmek için bir keşif gezisinden (isimsiz) Ada'ya geri döndü. Bir süre izin verildiğinde Jenny adında genç bir kadınla tanışır. Yetkililere gidiyorlar ve birlikte bir B Lisansı (birlikte yaşama izni) almayı ve yerel bir gençlik yurdunda yaşamayı kabul ediyorlar. Waterville, adanın resmi kolonizasyonunun bir parçası olmak için bir sonraki görevini alır. Hazırlık ve eğitim hemen başlar; Jenny'ye veda etme şansı yok. Adadan döndüğünden beri, Devlet hakkındaki düşüncelerinde şüpheler arttı. Kolonileşme yolculuğundaki personel, herkesin “doğru” davrandığından ve sömürdüğünden emin olmak için Ahlak Görevlilerini içerir. Bunlar, bir sebepten dolayı devlete karşı koyan vatandaşlar. Şiddetli beyin yıkama, hayattaki tek amacı şimdi devlete hizmet etmektir. İşçi ve yük hayvanı olarak kabul edilirler ve bir hayvanla aynı değere sahiptirler. Ayrılmadan hemen önce John, Jenny'nin Yenilenmiş olarak yeni koloninin bir parçası olacağını öğrenmekten korkuyor. Kolonideki yaşam zor, sanki doğa işbirliği yapmak istemiyormuş gibi. Yavaş ama emin adımlarla disiplin bozulmaya başlıyor; Yenilenenler isyan etmeye başlıyor. John, adanın ilkel sakinleriyle arkadaş olmak için gönderilir. Devlet memurları, söylenmeyen kısım, Adalıların Devlete katılacağı ya da öleceği yönündedir. Waterville'in kuşkuları, baş döndürücü bir isyan haline geldi. Birkaç dostluk Ahlak Memuru ve o zamana kadar "kendini" geri alan Jenny ve Adalılara kaçan Jenny'yi yakalar. Tek umudu onları Kolonistlerin yaklaşmakta olan saldırısı hakkında uyarmaktır. Bu sisteme karşı gerçekten iyi bir "ütopyalar" hikayesi ve bir adam. Çok hızlı bir okuma değil, tatmin edici bir okuma.
Son Savaş (Narnia Günlükleri) C.S. Lewis (2005)
غازي القصيبي: لا خوف..من انقراض السفير العربي، لم يبدأ السفير العربي في مزاولة دور يذكر مقارنة بزميله الغربي، فكيف ينقرض ما لم يوجد؟ غازي القصيبي: محاولة تطبيق أفكار جديدة بواسطة رجال يعتنقون أفكارا قديمة هي مضيعة للجهد والوقت غازي القصيبي: يشكل أعضاء كل مهنة نقابة –فعلية أو معنوية- يلتزم أعضاؤها بالولاء المتبادل الملك خالد بن عبدالعزيز: اهتموا بالضعفاء، أما الأقوياء فهم قادرون على الاهتمام بأنفسهم غازي القصيبي: نستطيع أن نجد في كل وزارة، بل في كل إدارة مقبرة واسعة تضم القرارات الصحيحة التي اتخذت ولم تنفذ غازي القصيبي: الإداري الغبي لا يستطيع معرفة القرار الصحيح، والإداري الجبان لا يستطيع اتخاذه، والإداري غير الماهر لا يستطيع تنفيذه غازي القصيبي: عندما يكون القرار الأصلي خاطئا فلن تكون القرارات الفرعية النابعة منه صحيحة غازي القصيبي: في الإدارة كما في السياسة، كثيرا ما يكون القرار الصحيح هو الخيار الأقل سوءا بين خيارات سيئة كلها غازي القصيبي: اقبل الابتزاز مرة وسوف تضطر إلى قبوله إلى الأبد غازي القصيبي: أثناء زيارة الملك (فيصل) كلفت بإلقاء كلمة الأهالي الترحيبية. كانت كلمة من طراز فريد: لم يكن فيها أي إطراء شخصي غازي القصيبي: كيف يمكن التخطيط للمدى الطويل إذا كان المدى الطويل مغطى بضباب الغموض غازي القصيبي: لا تذهب إلى عمل جديد إلا بعد أن تعرف كل ما يمكن معرفته عن العمل الجديد محمد الماغوط: ما من موهبة تمر بلا عقاب غازي القصيبي: أسلوب الرسالة لا يقل أهمية عن مضمونها، وهذا الأسلوب يختلف من جمهور إلى جمهور، ومن بلد إلى بلد غازي القصيبي: عليك أن تبدأ بتحفيز الآخرين عن طريق الحب والاحترام، أن تحبهم فتجعلهم يحبونك، وتحترمهم فتجعلهم يحترمونك غازي القصيبي: على صانع القرار ألا يتخذ قرارا إلا إذا اكتملت أمامه المعلومات غازي القصيبي: الإشاعات في دنيا الإدارة تلعب دورا قد يفوق دور الحقائق غازي القصيبي: الديمقراطية -بصرف النظر عن كل معاني الليبرالية والتعددية والحرية- مثال للتنظيم المحكم طه حسين: الذين لا يعملون يؤذي نفوسهم أن يعمل الناس غازي القصيبي: الفارق الرئيسي بين العرب والصهاينة أننا نتصرف بطريقة فردية عفوية وهم يتصرفون بطريقة جماعية منظمة غازي القصيبي: شعرة معاوية الإدارية، التي تشد وترخى، هي التي تشكل الفرق بين المدير الضعيف والمدير الفعال والمدير الطاغية غازي القصيبي: الأنظمة المعقدة هي المسئولة عن كثير من الفساد غازي القصيبي: الذين لا يستطيعون التقيد بالمواعيد لا يستطيعون تنظيم حياتهم على نحو يجعلهم منتجين بحد عال من الكفاءة غازي القصيبي: الشخصية القوية تشع إشعاعا لا يخطئه أحد
This book is policy heavy but still very accessible for the average reader who is not a policy wonk. Romney comes across as a global thinker but I was very concerned by his defense of the No Child Left Behind federal education law - as a former governor I would have hoped his world view would have been more focused on letting the 50 state governments serve on the "laboratories of democracy" not merely federal agencies charged with implementing this law. A strong call for universal school choice would have been encouraging.